Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Deveta SEEC konferencija u Bečićima

Objavljeno: 17.06.2009. 23:35 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Deveta SEEC konferencija (South-East Europe Clearinghouse) biće održana od 17. do 19. juna 2009. godine u hotelu Mediteran u Bečićima.

Na prijemu povodom otvaranja Konferencije, koji će biti održan u srijedu 17. juna u 19.00 sati, obratiće se ministar odbrane Boro Vučinić.

Konferencija će biti otvorena u četvrtak, 18. juna, sa početkom u 8.30 sati. Tom prilikom govoriće pomoćnik ministra odbrane Draško Jovanović, predstavnik Kancelarije američkog ministra odbrane Dejvid Kejt i predstavnik Ministarstva odbrane Republike Slovenije Aljoša Selan.

Svečanom prijemu i otvaranju konferencije mogu prisustvovati novinarske ekipe, dok će radni dio Konferencije biti zatvoren za javnost. Akreditacije nijesu predviđene.

SEEC (The Southeast Europe Clearinhouse) konferencija je inicijativa NATO za podršku zemljama Jugoistočne Evrope u reformi sistema odbrane, čiji je cilj poboljšanje koordinacije država-donatora i prijateljskih država u pružanju pomoći kandidatima za članstvo u NATO i državama aspirantima za PzM program, kako bi se izbjeglo dupliranje aktivnosti, te postigla optimizacija ograničenih resursa i bolja sinhronizacija napora tokom postizanja zajedničkih ciljeva.

Crna Gora je, po principu rotacije, domaćin ovogodišnje konferencije, a Ministarstvo odbrane konkurisaće za podršku za četiri projekta: MONDEM, Defence security sector, ICT (Information comunication tehnology) i regionalni Centar za obuku pilota.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?