Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Otvaranje kancelarije EU Info centar za crnogorsku poljoprivredu

Objavljeno: 07.07.2009. 22:30 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Milutin Simović svečano će otvoriti u srijedu, 08 jula 2009. godine, kancelariju EU Info centar za crnogorsku poljoprivredu.

Ovaj projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede Republike Slovačke (Agroinstitutom iz Nitre) i ima za cilj da unaprijedi pristup informacijama koje su vezane za politiku Evropske Unije. EU Info centar će dati podršku i zaposlenima u Ministarstvu, pregovaračkom timu Crne Gore, Ministarstvu za evropske integracije i ostalim institucijama, kojima su potrebne informacije iz oblasti poljoprivrede, veterine, fitosanitarne politike i ribarstva u procesu pridruživanja Crne Gore u EU.

EU Info centar prikupljaće informacije vezane za zajedničku poljoprivrednu politiku (CAP) Evropske Unije; zajedničko tržište poljoprivrednih proizvoda u EU; predpristupne fondove EU; osnovne principe i ulogu međunarodnih tržišta poljoprivrednih proizvoda EU; ruralni razvoj; bezbjednost hrane; uvoz i izvoz poljoprivrednih proizvoda u EU, kao i standarde i izvoz poljoprivrednih proizvoda u EU.

Svečanosti otvaranja Centra prisustvovaće predstavnici Delegacije Evropske Komisije u Crnoj Gori, predstavnici Ministarstva poljoprivrede Republike Slovačke i slovačke Ambasade u Beogradu, te Biotehničkog Fakulteta u Podgorici.

Ceremonija otvaranja Centra biće održana u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa početkom u 10,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?