Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sjednica Savjeta za opšte obrazovanje

Objavljeno: 10.07.2009. 23:56 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U srijedu, 15. jula 2009. godine, održaće se Prva sjednica II saziva Savjeta za opšte obrazovanje. Na sjednici će biti konstituisan Savjet u novom sazivu, usvojen Poslovnik o radu i formirana radna tijela Savjeta.

U drugom dijelu sjednice biće razmatrani i utvrđivani prijedlog opšteg dijela obrazovnog programa za stručno obrazovanje za zanimanja brodomašinski tehničar, nautički tehničar i špeditersko-agencijski i carinski tehničar, kao i izmjene prijedloga opšteg dijela obrazovnog programa za djecu sa lakim smetnjama u mentalnom razvoju.

Na sjednici će biti razmotreni i usvojeni katalog znanja za Matematiku za područja rada trgovina, turizam i ugostiteljstvo, te ekonomija, pravo i administracija, poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, sa fondom 2 časa sedmično; predmetni program za izborni predmet Uvod u programiranje za osnovnu školu; predmetni program Njemački jezik za fakultativnu nastavu u IV,V i VI razredu osnovne škole; predmetni program za treći ciklus devetogodišnje osnovne škole za djecu sa lakim smetnjama u mentalnom razvoju: Domaćinstvo, Matematika, Muzička kultura, Priroda i tehnika, Biologija sa ekologijom, Fizičko vaspitanje, Građansko vaspitanje, Geografija, Istorija, Likovna kultura, Maternji jezik i književnost; programi za vannnastavne aktivnosti (osnovi računarstva, reedukativne vježbe, logopedske vježbe, preventivne i korektivne vježbe) i predmetni program za izborni predmet Albanski jezik za srednje stručne škole.

Savjet će razmatriti i odobravati udžbenike i nastavna sredstava za strane jezike za osnovne i srednje škole: Planet 1-3 od IV do IX razreda osnovne škole za Njemački kao prvi strani jezik; AusBlick od I-IV razreda srednjih škola za Njemački kao prvi strani jezik; Planet 1/2 od VI do IX razreda osnovne škole za Njemački kao drugi strani jezik i Planet 3 za I i II razred srednjih škola za Njemački kao drugi strani jezik; AusBlick 1 i 2 za III i IV razred srednjih škola za Njemački kao drugi strani jezik; Deutsch. Com 1 za I i II razred srednjih škola za početni nivo Njemačkog jezika; Deutsch. Com 2 za III i IV razred srednjih škola za početni nivo Njemačkog jezika; Rete 2 i Rete 3 za italijanski jezik kao drugi strani jezik od I-IV razreda gimnazije; Gente Joven 1 i Gente Joven 2 za španski jezik kao prvi strani jezik od VII-IX razreda osnovne škole; Gente Nueva edicion 2 i Gente Nueva edicion 3 za španski jezik kao prvi i drugi strani jezik od I do IV razreda gimnazije; Gente Joven 1, Gente Joven 2 i Gente Joven 3 za španski jezik kao izborni predmet (treći strani jezik) u gimnaziji;

Pored toga, biće usvajani udžbenici i nastavna sredstva za predškolsko vaspitanje i obrazovanje (Otkrivalica- ekološka slikovnica i priručnik za nastavnike), kao i udžbenici i nastavna sredstava za osnovnu školu (Zdravi stilovi života priručnik za nastavnike za osnovnu školu), Istorijski atlas za osnovne i srednje škole; udžbenici i nastavna sredstva za gimnaziju (udžbenik, čitanka i priručnik za nastavnike Maternjeg jezika i književnosti za IV razred gimnazije; udžbenik i zbirka zadataka Matematike za IV razred gimnazije i udžbenik Istorije za IV razred gimnazije).

Sjednica će biti održana u sali za sastanke Zavoda za školstvo (Vaka Đurovića bb),
sa početkom u 12 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?