Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Druga sjednica Savjeta za opšte obrazovanje

Objavljeno: 28.08.2009. 20:15 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U ponedjeljak 31. avgusta 2009. godine održaće se 2. sjednica drugog saziva Savjeta za opšte obrazovanje.

Na sjednici će biti razmatrani i usvajani katalog znanja za trogodišnje stručne škole Matematika (sa fondom časova 3, 2, 2), Matematika (sa fondom časova 2, 2, 2), Engleski jezik (sa fondom časova 2, 2, 2) i predmetni program za izborni predmet Turski jezik za gimnaziju (I-IV razred).

Savjet će razmatriti i odobravati: udžbenike i nastavna sredstva za gimnaziju Filozofija, udžbenik i priručnik za nastavnike za IV razred; Sociologija, udžbenik i priručnik za nastavnike za IV razred; udžbenik Zdravi stilovi života za VIII ili IX razred osnovne škole; udžbenike na albanskom jeziku Albanski jezik 5 (udžbenik, radna sveska i priručnik za nastavnike za V razred osnovne škole), Albanski jezik 9 (udžbenik, radna sveska i priručnik za nastavnike za IX razred osnovne škole), Albanski jezik 3 (udžbenik za III razred gimnazije), Čitanka i dnevnik čitanja za V razred osnovne škole, Čitanka i dnevnik čitanja za IX razred osnovne škole; predmetni program Ruski jezik za fakultativnu nastavu u IV, V i VI razredu. Takođe će biti razmatran i utvrđivan prijedlog opšteg dijela obrazovnog programa za stručno obrazovanje: elektrotehničar telekomunikacija; elektrotehničar elektronike; elektrotehničar računara.

Na dnevnom redu se nalazi i utvrđivanje dopune liste potencijalnih recenzenta za udžbenike i nastavna sredstva; odobravanje spiska udžbenika i nastavnih sredstava za upotrebu u 2009/10 školskoj godini; donošenje Odluke o stavljanju van snage Odluke Savjeta za opšte obrazovanje o utvrđivanju specijalizovanih programa predškolskih ustanova; razmatranje prigovora na nastavne planove u srednjim stručnim elektrotehničkim školama.

Sjednica će biti održana u sali za sastanke Zavoda za školstvo, Vaka Đurovića bb, u 12 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?