Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar za evropske integracije Gordana Đurović učestvovaće na Strateškom forumu "Politika ekonomske krize: redefinisanje ekonomske i geopolitičke scene u Evropi i Evroaziji" na Bledu

Objavljeno: 28.08.2009. 22:43 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar za evropske integracije, prof dr. Gordana Đurović, na poziv ministra inostranih poslova Republike Slovenije Samuela Žbogara, učestvovaće 30 31. avgusta 2009. godine na Strateškom forumu na Bledu, na temu "Politika ekonomske krize: redefinisanje ekonomske i geopolitičke scene u Evropi i Evroaziji".

U fokusu ovogodišnje, četvrte po redu, Konferencije Bledskog strateškog foruma biće ekonomska i geostrateška pitanja i pitanja politike proširenja Evropske unije. Ministarka Đurović će izlagati u okviru Panela VI Ekonomski izazovi u zemljama Zapadnog Balkana, gdje će prezentirati ključne ekonomske indikatore, makroekonomske projekcije i prioritete na evropskom putu Crne Gore, u kontekstu ukupne slike Regiona i zajedničke borbe za saniranje posljedica svjetske ekonomske krize.

Na Strateškom forumu, koji organizuju Ministarstvo inostranih poslova Slovenije i Centar za evropsku perspektivu, pored ministra Đurović, kao izlagači učestvovaće i ministar inostranih poslova Republike Slovenije Samuel Žbogar, ministar inostranih poslova Makedonije Antonio Milososki, ministar inostranih poslova Republike Slovačke Miroslav Lajčak, ministar inostranih poslova Madjarske Peter Balaš, kao i predstavnici akademske zajednice, evropskih institucija, diplomatskog kora, civilnog društva i medija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?