Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar za evropske integracije prof dr. Gordane Đurović učestvovaće na međunarodnoj konferenciji Novi strateški koncept NATO-a: Izazovi i mogućnosti u Slanom

Objavljeno: 04.09.2009. 01:51 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar za evropske integracije prof dr. Gordane Đurović učestvovaće, na poziv Atlantskog vijeća Hrvatske i Generalnog sekretarijata za javnu diplomatiju u okviru NATO-a, od 03 07. septembra 2009. godine u Slanom, na međunarodnoj konferenciji za naučnike i akademike o evroatlantskim integracijama regiona, pod nazivom Novi strateški koncept NATO-a: Izazovi i mogućnosti.

Glavne teme Konferencije osmišljene su u cilju razmjene mišljenja i dobijanja odgovora, na akademskom nivou, na aktulena pitanja o strategiji i politici evroatlanskih integracija: Da li vrata NATO-a treba da ostanu otvorena?; Uloga NATO-a u politici energetske sigurnosti?; Na koji način NATO može da osnaži svoju ulogu u borbi protiv terorizma?; Uloga Rusije u evropskoj bezbjednosnoj strukturi? i Uloga NATO-a i Evropske unije novi pristup za zemlje Mediterana.

Ministarka Đurović će imati izlaganje u okviru Panela "Da li vrata NATO-a treba da ostanu otvorena". Budući da su strateški ciljevi Crne Gore evropske i euroatlanske integracije, izlaganje ministra Đurović biće fokusirano na progres koji je Crna Gora ostvarila u očekivanju statusa kandidata za članstvo u NATO-u, buduće aktivnosti usmjerene na snaženju stepena podrške javnog mnjenja ulasku Crne Gore u NATO, kao i značaju članstva u NATO-u, odnosno bezbjednosne politike za proces evropskih integracija.

Kao učesnici panela najavljeni su najviši predstavnici državnih i vladinih institucija, akademije i univerziteta, međunarodnih institucija i organizacija, civilnog društva i medija, kako iz zemlje domaćina, tako i iz zemalja učesnica Konferencije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?