Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar kulture, sporta i medija prof. Branislav Mićunović na obilježavanju Dana evropske baštine u Prijepolju

Objavljeno: 10.09.2009. 18:20 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar kulture, sporta i medija prof. Branislav Mićunović boraviće od 11. do 13. septembra u Prijepolju, na obilježavanju Dana evropske baštine. Ove godine proslavu organizuje Ministarstvo kulture Republike Srbije, a osim crnogorskog ministra kulture prisustvovaće joj i ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Sredoje Nović.

Ministar Mićunović, ministar Nović i ministar kulture Republike Srbije Nebojša Bradić potpisaće Prijepoljsku poruku, kojom se definiše zajednička volja da se štiti i unaprijedi kulturna raznolikost na teritoriji Crne Gore, Srbije i BiH, kao i da se unaprijedi interkulturni i interreligijski dijalog. Prijepoljska poruka biće potpisana u petak, 11. septembra, u 19.00 sati u svečanoj Sali hotela Mileševo u Prijepolju.

Centralni program proslave Dana evropske baštine počinje 12. septembra u 19.00 sati u Muzeju u Prijepolju, otvaranjem izložbe Arheološki nalazi sa antičke nekropole na Kolovratu iz zbirke prijepoljskog Muzeja, potom će biti otvorena izložba Bosanskohercegovački ćilimi iz zbirke Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, a nakon toga će biti otvorena i izložba Savremeno crnogorsko slikarstvo od figuracije do znaka iz zbrike Narodnog muzeja Crne Gore. U okviru programa biće otvorene i izložbe Nakit kroz vjekove iz zbrike Muzeja Republike Srpske u Banja Luci i Culture matters UNESCO lokaliteti u jugoistočnoj Evropi.

Manifestacija Dani evropske baštine zajednički je projekat Savjeta Evrope i Evropske komisije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?