Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Konferencija posvećena održivom razvoju sliva rijeke Drine

Objavljeno: 15.09.2009. 22:01 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović i izvršna direktorka Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) Marta Szigerti Bonifert otvoriće u srijedu, 16. septembra, Konferenciju posvećenu održivom razvoju sliva rijeke Drine. Cilj Konferencije je da promoviše saradnju za jačanje prekograničnih aktivnosti za očuvanje basena rijeke Drine, uz finansijsku pomoć nadležnih ministarstava Vlade Finske i Vlade Kraljevine Norveške, kroz projekte: Jačanje kapaciteta lokalnih samouprava koje se nalaze u slivu rijeke Drine, opština iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore u oblastima racionalnog korišćenja i zaštite vodnih resursa i aktivnosti koji se odnose na zaštitu biodiverziteta u ovom područiju i Edukacija za održivi razvoj na Zapadnom Balkanu.

Prekogranična saradnja, lokalni razvoj, edukacija u oblastima održivog razvoja i upravljanja prirodnim resursima, teme REC-ovih projekata, su elementi neophodni za postizanje održivosti, kako pojedinačnih zemalja, tako i čitavog regiona, a sve u korist resursa čije održivo korišćenje poboljšava kvalitet života i utiče na održivi ekononski razvoj.

Konferencija, u organizaciji REC-a, okupiće predstavnike relevantnih ministarstava Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore i predstavanike opština iz sliva rijeke Drine, a održaće se u Hotelu Meastral, u 9,30 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?