Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Igor Lukšić i guverner Centralne banke Crne Gore Ljubiša Krgović na redovnim jesenjim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke u Istanbulu

Objavljeno: 02.10.2009. 23:27 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Igor Lukšić i guverner Centralne banke Crne Gore Ljubiša Krgović, sa saradnicima, učestvovaće na redovnim jesenjim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koji se od danas do 07. oktobra održavaju u Istanbulu.

Crnogorska delegacija učestvovaće na redovnom sastanku holandske Konstituence, čija je Crna Gora članica, i koja zastupa naše interese u MMF-u i Svjetskoj banci.

Planirani su brojni bilateralni sastanci sa najvišim zvaničnicima Svjetske banke i Fonda, kao i sastanci sa predstavnicima vodećih svjetskih finansijskih grupacija. Na sastancima sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda biće riječi o vođenju fiskalne politike, makroekonomskim pokazateljima, trenutnoj finansijskoj situaciji u zemlji, kao i mogućim aktivnostima koje bi doprinijele prevazilaženju uticaja globalne ekonomske krize.

Godišnji sastanci Fonda i grupe Svjetske banke svake godine okupljaju guvernere centralnih banaka, ministre finansija i razvoja, direktore u privatnom sektoru i akademike koji razmatraju globalna pitanja o stanju u svjetskoj ekonomiji, razvoju finansijskih tržišta, kao i ostala važna pitanja u nadležnosti MMF-a, kao što su svjetski ekonomski pregled, smanjenje siromaštva, ekonomski razvoj i efikasnost pomoći najugroženijim zemljama. Ove godine na godišnjim sastancima, očekuje se prisustvo oko 13.000 delegata iz čitavog svijeta.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?