Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar turizma Predrag Nenezić predvodi delegaciju Vlade Crne Gore na 18. zasijedanju Generalne Skupštine Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO) u Astani, Kazakhstan

Objavljeno: 03.10.2009. 00:00 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
18. sjednica Generalne Skupštine Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO) biće održana od 2-9. oktobra 2009. godine u Astani (Kazakhstan). Na tom skupu će zemlje učesnice, u svijetlu svjetske ekonomske krize, prezentirati svoje razvojne politike, aktivnosti, planove, izazove kojima su izložene i mjere koje planiraju preduzeti u predstojećem periodu.

Ministar Nenezić će u ponedjeljak, 5. oktobra učestvovati u radu okruglog stola na temu Menadžment u turizmu u uslovima krize, sa osvrtom na relevatne aktivnosti u cilju njenog eliminisanja, na kojem će predstaviti aktuelnu situaciju u Crnoj Gori, izazovima sa kojima se suočavamo, kao i sa zajedničkim aktivnostima koje se preduzimaju od stane Vlade i turističke privrede, u cilju stvaranja uslova za budući održivi razvoj turizma.
Radom okruglog stola će moderirati generalni sekretar UNWTO-a Taleb Rifai, a pored ministra Nenezića učestvovaće i ministri zemalja u regionu.

Tokom sastanka u Kazakhstanu, biće organizovan i izbor novih članova u Izvršnom savjetu Svjetske turističke organizacije, koji se biraju za period 2009 2013. godine. Izbor se vrši po rotirajućem principu svake dvije godine, za koji je Crna Gora dostavila svoju kandidaturu Svjetskoj turističkoj organizaciji.
U delegaciji Crne Gore na zasijedanju Generalne skupštine Svjetske turističke organizacije, nalaze se i savjetnik predsjednika Vlade Vojin Vlahović, direktor Nacionalne turističke organizacije Saša Radović i savjetnik ministra turizma Ferdinand Wieland.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?