Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Drugi sastanak sa poslanicima oko pitanja iz Upitnika Evropske komisije

Objavljeno: 05.10.2009. 22:57 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar za evropske integracije i glavni koordinator za pripremu odgovora na pitanja iz Upitnika EK, prof. dr Gordana Đurović i Generalni sekretar Skupštine Damir Davidović imaće drugi radni sastanak sa delegiranim poslanicima Skupštine Crne Gore u srijedu, 07. oktobra 2009.godine u 9.30 sati (Plavi salon).

Delegirani poslanici - Miodrag Vuković, Raško Konjević, Vasilije Lalošević, Goran Danilović, Branko Radulović, Suljo Mustafić i Genci Nimanbegu, nisu dostavili pisane sugestije na predložene nacrte, ali su Ministarstvo pravde, Ministarstvo za evropske integracie i služba Skupštine nastavili rad na finalizaciji istih, što će i biti tema najavljenog sastanka sa poslanicima.

Odgovori koje se potrebno pripremiti u saradnji sa poslanicima i skupštinskom službom, odnose se na pitanja koja se vezuju za nadležnost Skupštine - Poglavlje I Upitnika Evropske komisije, oblast Demokratija i vladavina prava, 11 pitanja i 2 potpitanja (naslovi: Ustav i Skupština), kao i 2 pitanja iz poglavlja Pravosudje i osnovna prava, oblast: Pravo gradjana EU pravo glasa i kandidovanje na opštinskim izborima.

Sastanku će prisustvovati i predstavnici Ministarstva pravde koji su, ispred Vlade, zaduženi za koordinaciju pod-poglavlja Demokratija i vladavina prava, predstavnici Ministarstva za evropske integracije kao i predstavnici službe Skupštine.

Mediji mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg će biti dato saopštenje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?