Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: III Forum Mreže javnih pružalaca zdravstvenog osiguranja zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope

Objavljeno: 21.10.2009. 18:10 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar zdravlja doc. dr Miodrag Radunović otvoriće u četvrtak, 22. oktobra, III Forum Mreže javnih pružalaca zdravstvenog osiguranja zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope. Teme na ovom Forumu odnosiće se na reformu sistema zdravstvene zaštite. Takođe, biće analizirana finansijska održivost sistema obaveznog zdravstvenog osiguranja u periodu globalne ekonomske krize, kao i evropska integracija u zdravstvu sa posebnim osvrtom na unutrašnje evropsko tržište i usklađivanje zdravstvenih sistema.
Predviđeno je da participanti budu predstavnici Slovenije, Hrvatske, Srbije, BIH, Makedonije, Crne Gore, Bugarske i Albanije, a na inicijativu Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, učesnici će biti i Mađarska, Slovačka, Češka i Turska. Forumu će trajati dva dana, a organizator je Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore.

Mreža javnih pružalaca zdravstvenog osiguranja zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope formirana je na II Forumu održanom u Portorožu, kada je dogovoreno osnivanje Međunarodne mreže javnih pružalaca zdravstvenog osiguranja koje bi činile vladine organizacije koje imaju javna ovlašćenja za pružanje socijalnog neprofitnog zdravstvenog osiguranja u državama Centralne i Jugoistočne Evrope.

Glavni cilj Mreže je podsticanje međunarodne saradnje i razmjene stručnih informacija, iskustva i primjera dobre prakse između organizacija zdravstvenog osiguranja u procesu reformi zdravstvenog sistema, počev od promjene u organizaciji i načinu finansiranja zdravstvene zaštite, do podrške sistema zdravstva informacionim tegnologijama.
Otaranje III Foruma Mreže javnih pružalaca zdravstvenog osiguranja zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope održaće se u hotelu "The Queen of Montenegro" u Bečićima, u 9,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?