Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Zatvaranje radionice na temu Indikatori Doing Business izvještaja

Objavljeno: 29.10.2009. 21:54 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Pomoćnik ministra finansija za međunarodnu ekonomsku saradnju, strukturne reforme i unapređenje poslovnog ambijenta Milorad Katnić i stalni koordinator Sistema UN i stalni predstavnik UNDP-a u Crnoj Gori Aleksandar Avanesov govoriće, u petak 30. oktobra 2009. godine, na zatvaranju radionice Indikatori Doing Business izvještaja.

Radionicu su organizovali Ministarstvo finansija i Program za razvoj kapaciteta (CDP ) od 26 30. oktobra radi upoznavanja predstavnika državnih institucija i institucija javnog i privatnog sektora sa metodologijom indikatora Doing Business izvještaja za 2010. godinu (izvještaj o uslovima poslovanja), kao i sa preporukama Međunarodne finansijske korporacije (IFC) za dalje korake u osmišljavanju kvalitetnije regulative i povoljnijeg okruženja za bavljenje biznisom u Crnoj Gori.

Na radionici je, između ostalog, pored Doing Business izvještaja za 2010. godinu i preporuka IFC-a za dalje reforme u oblastima koje pokriva ovaj izvještaj, predstavljeno i devet indikatora - za započinjanje biznisa, građevinske dozvole, registrovanje nekretnina, dobijanje zajma, zaštitu investitora, plaćanje taksi, međunarodnu robnu razmjenu, primjenu ugovora i zatvaranje biznisa.

Radionica o indikatorima uslova poslovanja, dio je komponente Međunarodni indikatori kompetitivnosti u sklopu projekta Jačanje kapaciteta Ministarstva finansija za efikasno planiranje, analizu i upravljanje javnim finansijama kao podrška težnjama države ka ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i integracije u Evropsku uniju. Uz finansijsku podršku Vlade Holandije, projekat zajednički sprovode Ministarstvo finansija i Program za razvoj kapaciteta (CDP).

Završni dan radionice biće održan u Zgradi Uprave za kadrove, sa početkom u 09.00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?