Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Drugi dan FREIa-predstavljanje najvećih državnih projekata

Objavljeno: 11.11.2009. 22:38 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U četvrtak 12. novembra, nastavlja se FREI manifestacija posvećena stanju nekretnina u Crnoj Gori i regionu, realizovanim i planiranim investicijama i planovima i projektima koje ključni lideri na svjetskom i regionalnom tržištu nekretnina namjeravaju da implementiraju u zemljama regiona.
Sjutrašnje sesije koje će biti održane u hotelu Maestral, sa početkom u 09.30 sati, biće posvećene odabranim projektima koji imaju potencijal da Crnu Goru predstave kao relevantnu investicionu destinaciju. Na sesijama će biti predstavljeni najveći državni projekti u Crnoj Gori, a govoriće predstavnici Ministarstva uređenja prostora, saobraćaja i ekonomije, kao i Agencije za promociju stranih investicija.
Projekti koji će se predstaviti su projekat Bjelasice i Komova, odnosno planirani ski-resorti na sjeveru Crne Gore, projekat hidroelektrana na Morači, izgradnja autoputa Bar-Boljare. Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša govoriće o privatno-javnom parnerstvu u glavnom gradu, a direktor Agencije za promociju stranih investicija Petar Ivanović predstaviće investicione mogućnosti Crne Gore.
Na paralelnim sesijama, predstavnici Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine govoriće o najzanimljivijim aktivnostima iz nadležnosti Ministarstva i napretku koji je u njima ostvaren. U tom okviru, pomoćnik ministra Branislav Gregović predstaviće Upravljanje prostorom u doba krize, pomoćnik ministra Siniša Stanković Ekološku državu Crnu Goru - novi početak, pomoćnik ministra Maja Velimirović Petrović novu regulativu o izdavanju građevinskih dozvola u Crnoj Gori i pomoćnik ministra Marko Vujović PPP i housing-aktuelne teme u regionu.
Tokom sjutrašnjeg dana FREI manifestacije, u okviru izložbenta segmenta (prezentacioni štandovi) biće održane izložbe projekata Porto Montenegro, Savills (L&P), Savills Montenegro, Ove Arup and Partners, Monteverdi, Centra za urbanizam i arhitekturu - CAU, Studio Synthesis, Orascom Development Holding, Amathist, Metropol Development, Century 21, Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine Crne Gore, MIPA, NTO Crne Gore, Expo Italia Real Estate - EIRE Milano.
FREI 2009 je tematska, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj Real Estate investicija u zemljama regiona. FREI je namijenjen resornim reprezentima država SEE, RE investitorima i komercijalnim kompanijama iz te oblasti, predstavnicima međunarodnih institucija i stručnoj javnosti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?