Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Ministarstva finansija povodom izvještaja MMF-a o ekonomskom rastu u Crnoj Gori za 2009. godinu

Objavljeno: 23.04.2009. 21:46 Autor: Naslovna strana
Povodom izvještaja i najnovijih prognoza i procjena MMF-a o ekonomskom rastu u Crnoj Gori za 2009. godinu, Ministarstvo finansija obavještava javnost da je Međunarodni monetarni fond u uslovima ekonomske krize već nekoliko puta korigovao svoje procjene o rastu globalne ekonomije u 2009. godini.

S obzirom da u posljednjem izvještaju MMF-a prognozira da će u Crnoj Gori rast ekonomije biti - 2,7%, informišemo crnogorsku javnost da procjene Ministarstva finansija, na osnovu prvog kvartala, koje ovih dana Ministarstvo priprema, ukazuju da bi realni rast crnogorske ekonomije u 2009. godini, ipak, mogao biti u rasponu od 0 do 2,5%.

Međutim, imajući u vidu da je crnogorska ekonomija mala i otvorena i kao takva podložna uticajima eksternih šokova, ekonomski rast Crne Gore u ovoj i narednim godinama u velikoj mjeri zavisiće od globalnih dešavanja.

Crnogorska delegacija koja će učestvovati na predstojećim proljećnim sastancima MMF-a i Svjetske banke i koju predvodi potpredsjednik Vlade i ministar finansija dr Igor Lukšić, tom prilikom razmijeniće mišljenja i uporediće projekcije sa predstavnicima MMF-a.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?