Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje za javnost

Objavljeno: 03.11.2008. 23:08 Autor: Naslovna strana
Tenderska komisija za prodaju 51% akcija AD Pobjeda iz Podgorice je, na današnjoj sjednici, konstatovala formalnu ispravnost ponude za privatizaciju tog preduzeća, koju je dala kompanija Ost Holding GmbH iz Beča, i koja posluje u sastavu medijske grupacije WAZ iz Esena.

S obzirom da je ponuđač ispunio uslove predviđene Javnim pozivom, Tenderska komisija je odlučila da stupi u pregovore s njim, u skladu sa odredbama Uredbe o prodaji akcija i imovine putem javnog tendera.

Medijska grupacija WAZ je osnovana 1948. godine i danas predstavlja jednu od najvažnijih medijskih kuća u Evropi. WAZ upravlja sa 37 različitih novina i više od 100 magazina, kao i drugih medija (lokalnih radio stanica, on-line portala, štamparija i drugog).

Ost Holding GmbH je osnovana 1998. godine, kao kompanija za upravljanje udjelima WAZ grupacije u Istočnoj Evropi. Ost Holding GmbH je prisutan u većini zemalja regiona i to u Hrvatskoj (Jutarnji list, Slobodna Dalmacija, Globus, Glorija i drugi), Srbiji (Politika, Dnevnik i druga izdanja), Makedoniji (Dnevnik, Utrinski vesnik i Vest), Bugarskoj (24 časa i Dneven Trud), kao i u Rumuniji, Rusiji i Albaniji.

U 2007.godini Ost Holding GmbH je ostvario ukupan prihod od 125,5 miliona EUR i neto profit od 5,2 miliona EUR.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?