Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana sjednica Savjeta za .me domen

Objavljeno: 18.01.2008. 22:00 Autor: Naslovna strana
Savjet za .me domen je na danas održanoj sjednici usvojio Odluku o vrednovanju ponuda po Javnom pozivu za izbor Agenta registracije domena ispod nacionalnog Internet domena Crne Gore, koju je dostavila Komisija za vrednovanje i ocjenjivanje.

Javni poziv za izbor Agenta registracije domena ispod nacionalnog Internet domena Crne Gore objavljen je 14.11.2007. godine. Svjetski renomirane kompanije kao što su Verisign, GoDaddy, Afilias, eNom, Demand Media i sl. koje su i ranije pokazale interesovanje, odazvale su se na poziv. Ponude su dostavljane do 14.12.2007. godine do 12.00 sati, a komisija je istog dana u 15.00 sati, javno, u prisustvu ovlašćenih predstavnika svih ponuđača, otvorila pristigle ponude.

Članovi komisije su u roku od 20 dana izvršili detaljnu analizu i vrednovanje ponuda, uz jednoglasnu ocjenu da ponuda kompanije Verisign Sarl ne ispunjava bitne uslove definisane Javnim pozivom. Ponude ostalih ponuđača zadovoljile su kriterijume definisane Javnim pozivom, pa su u skladu s tim i vrednovane, pri čemu je ponuda ponuđača GoDaddy.com Inc ocijenjena kao prvorangirana i osvojila 92.93 poena, dok je drugorangirana ponuda ponuđača eNom Inc koja je osvojila 75.02 poena.

O Odluci Komisije, obaviješteni su svi ponuđači 31.12.2007. godine kada im je uručena Odluka. Ni jedan od učesnika Javnog poziva nije imao primjedbe na Odluku koju je Komisija donijela, o čemu su obavijestili i Komisiju.

Savjet za .me domen, je nakon upoznavanja sa procedurom i rezultatima otvaranja i ocjenjivanja ponuda, usvojio Odluku Komisije, kojom se konstatuje da je na Javnom pozivu kao prvorangirana izabrana ponuda kompanije GoDaddy.com Inc (konzorcijum Afilias/GoDaddy/MeNet).

Savjet je na sjednici definisao i sljedeće korake, u cilju stvaranja uslova za početak registracije adresa sa .me nastavkom. U narednom periodu, Savjet za .me domen i ccTLD menadžer će započeti pregovore sa izabranim Agentom, potpisati Ugovor i nakon toga početi proces registracije domena .me. Prve adrese sa ovim nastavkom se mogu očekivati već krajem februara.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?