Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Komisije za politički sistem, unutrašnju i spoljnu politiku Vlade Crne Gore

Objavljeno: 05.03.2008. 01:24 Autor: Naslovna strana
Komisija za politički sistem, unutrašnju i spoljnu politiku Vlade Crne Gore prihvatila je Predlog Ministarstva odbrane da se Opštoj bolnici Berane, Specijalnoj bolnici Vaso Ćuković i Staračkom domu Grabovac iz Risna ustupe na trajno korišćenje bez naknade hiruški instrumenti, medicinska i intendantska pokretna sredstva i oprema, koja su suvišna i neperspektivna za Vojsku Crne Gore. Takođe, prihvaćen je i Predlog Ministarstva odbrane da se Glavnom gradu Podgorica i opštinama Kolašin, Šavnik, Pljevlja i Plav ustupe na trajno korišćenje bez naknade konstrukcije mostova Bejli ukupne dužine 216 metara.

Prethodno, Ministarstvu odbrane obratili su se direktori bolnica i Doma starih sa zahtjevom da razmotri ustupanje pomenute opreme i sredstava za potrebe liječenja pacijenata u tim ustanovama.

Ministarstvo odbrane je u cilju daljeg korišćenja mostova konstrukcije Bejli i potrebe da se preuzme obaveza njihovog daljeg održavanja predložilo da se navedene konstrukcije ustupe opštinama na čijoj se teritoriji nalaze.

Ranije, od suvišne i neperspektivne pokretne imovine Vojske Crne Gore, ustupljeno je na trajno korišćenje bez nakande veći broj intendantske, sanitetske i medicinske opreme, kao i prostorije, vozila i plovila, i to: Opštini Mojkovac,, Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor, Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija Podgorica, Osnovnoj školi Zarija Vujošević iz Mataguža, Srednjoj poljoprivrednoj školi u Baru, Opštini Danilovgrad, Institutu za bilogiju mora iz Kotora, Savezu izviđača, Institutu za javno zdravlje Crne Gore, Specijalnoj bolnici Vaso Ćuković iz Risna, Mjesnoj muzici iz Đenovića, Opštoj bolnici iz Bijelog Polja, Opštini Tivat, JZU Dom zdravlja Herceg Novi, Kliničkom centru Crne Gore, Spasilačkom klubu Extreme iz Nikšića, Opštoj bolnici Pljevlja, Opštoj bolnici Danilo I iz Cetinja, Planinarsko-sportskom klubu Hrid i Opštini Nikšić.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?