Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sastanak Privremenog pododbora Evropskih zajednica i Crne Gore za poljoprivredu i ribarstvo

Objavljeno: 15.04.2008. 23:10 Autor: Naslovna strana
U Podgorici će u srijedu, 16. aprila, biti održan prvi sastanak Privremenog pododbora Evropskih zajednica i Crne Gore za poljoprivredu i ribarstvo.

Sastanak će otvoriti šef delegacije Evropske komisije u Podgorici, ambasador Leopold Maurer, a uvodno izlaganje imaće crnogorski ministar poljoprivrede,
šumarstva i vodoprivrede Milutin Simović.

Na sastanku će učestvovati predstavnici Evropske komisije - generalnih direktorata za oblasti poljoprivrede, ribarstva, zdravlja i zaštite potrošača, kao i Generalnog direktorata za proširenje, kao i predstavnici institucija Crne Gore, u čijoj nadležnosti je koordinacija navedenih politika.

Ključne oblasti koje će se razmatrati su poljoprivredna politika, ribarstvo, bezbjednost hrane, pitanja iz oblasti veterine i fito-sanitarne politike. Razgovaraće se o ostvarenom napretku, harmonizaciji domaćeg zakonodavstva sa evropskim, kao i njegovom sprovođenju, administrativnim kapacitetima i donatorskoj podršci.

Sastanak u Podgorici je prvi jednog pododbora, od pet koliko ih je osnovano u januaru, koji će se održati u glavnom gradu Crne Gore.

Sastanak Privremenog pododbora će biti održan u sali Vlade, ulica Jovana Tomaševića, a počeće u 9,00 sati.

Uvodne napomene predsjedavajućih biće otvorene za predstavnike medija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?