Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović sastao se tokom zvanične posjete Francuskoj sa državnim sekretarom za spoljnu trgovinu An Mari Idrak

Objavljeno: 15.05.2008. 20:16 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović sastao se, tokom zvanične posjete Francuskoj, sa državnim sekretarom za spoljnu trgovinu An Mari Idrak.

Ministar Gvozdenović je u razgovoru ocijenio da je bilateralna saradnja između Crne Gore i Francuske u prethodnom periodu značajno unaprijeđena u različitim oblastima, te da je posjeta Francuskoj izuzetna prilika za promociju sveukupnih dostignuća i privlačenja francuskih investicija u Crnoj Gori. On je naglasio da Francuska predstavlja jednu od najznačajnijih zemalja sa kojima Crna Gora mora dodatno raditi na jačanju ekonomske saradnje, budući da su potencijali za investiranje još uvijek neiskorišćeni u pravoj mjeri. U tom kontekstu, ministar Gvozdenović je istakao da očekuje veliko interesovanje francuskih kompanija za ulaganje u Crnu Goru, naglasivši i da će francusko predsjedavanje Evropskom unijom od 1. juna takodje biti od velikog značaja za evropske integracije naše zemlje.

Državni sekretar Idrak je podržala reformske procese u Crnoj Gori, saglasivši se sa ocjenom ministra Gvozdenovića da su francuske investicije u Crnoj Gori nedovoljne. U tom kontekstu je istakla da je posjeta crnogorske delegacije dobra prilika za prezentaciju investicionih mogućnosti francuskim investitorima i kompanijama.
Ona je naglasila da je Francuska već bila u prilici da finansijski podrži neke od investicija putem robnih kredita, te da će sa takvom podrškom nastaviti i u narednom periodu, naročito u oblasti putne i željezničke infrastrukture.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?