Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović u Parizu članovima poslovnih udruženja MEDEF i UBIFRANCE i predstavnicima francuske vlade prezentovao poslovni ambijent u Crnoj Gori

Objavljeno: 15.05.2008. 23:32 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović, tokom posjete Francuskoj učestvovao je danas, u Parizu, na Forumu o mogućnostima investiranja u Crnu Goru. On je članovima poslovnih udruženja MEDEF i UBIFRANCE, kao i predstavnicima francuske vlade, prezentovao poslovni ambijent u Crnoj Gori.

Gvozdenović je učesnike Foruma, među kojima su pored članova udruženja MEDEF bili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, infrastrukture i ekonomije Francuske, upoznao sa ambijentom i glavnim investicionim projektima, kao što su unaprjeđenje sektora energetike Crne Gore i Velika plaža.

Više od 20 francuskih privrednika, među kojima su predstavnici preduzeća Turbinest, Egis Bceom, Terrassement Bouyes Construction i drugi, iskazali su veliko interesovanje za investicione projekte, prije svega u oblasti infrastrukture, energetike i komunalne infrastrukture. Prezentaciji na Forumu prisustvovali su i predstavnici francuskih poslovnih investicionih banaka i osiguravajućih kuća.

Crnogorska delegacija koju predvodi ministar Gvozdenović imala je i odvojeni susret sa predstavnicima MEDEF-a i bila gost Agencije za međunarodni razvoj biznisa UBIFRANCE, koja funkcioniše pod okriljem Ministarstva za ekonomiju, finansije i industriju Francuske.

MEDEF je udruženje koje grupiše preduzeća i teritorijalne organizacije, u čijem sastavu su nacionalna udruženja preduzetnika. Cilj funkcionisanja Udruženja je da štiti i promoviše sopstvene interese u Francuskoj, Evropi i svijetu.

U nastavku posjete crnogorske delegacije Ministarstva za ekonomski razvoj planirani su susreti sa čelnicima banke Sosijete ženeral i predstavnicima Privredne trgovinske i industrijske komore Pariza.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?