Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Realizacija aktivnosti u okviru projekta Hiking and Biking

Objavljeno: 16.05.2008. 21:26 Autor: Naslovna strana
Inovirana verzija Master plana razvoja turizma posebnu pažnju posvećuje valorizaciji turističkih potencijala zaleđa, kontinentalnog i planinskog dijela Crne Gore. Pješačenje i Biciklizam jedan je od segmenata turizma za koji postoji veliko tržište, za čiji razvoj Crna Gora ima velike potencijale.

Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine, u aprilu prošle godine, pokrenulo je aktivnosti na realizaciji projekta Hiking and Biking (pješačenje i biciklizam). Zajedno sa partnеrima u projektu, definisan je Akcioni plan za njegovu realizaciju.

Cilj je da se turistička ponuda Crne Gore učini što raznolikijom, da ona bude što atraktivnija turistima- ljubiteljima prirode, koji odmor vezuje za proljeće, kasno ljeto i jesen. Time se značajno produžava turistička sezonu i stvaraju uslovi za veći rast BDP generisanog turizmom, povećanje zaposlenosti i ukupnih benefita, posebno lokalnih zajednica.

Opširnije...
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?