Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović učestvovao na trećem Austrijskom ekonomskom forumu za Centralnu i Istočnu Evropu

Objavljeno: 18.09.2008. 00:59 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović učestvovao je danas na trećem Austrijskom ekonomskom forumu za Centralnu i Istočnu Evropu, koji se održava u Veldenu od 17. do 19. septembra 2008. godine, na temu Perspektive Mogućnosti - Projekti.
Cilj Veldenskog foruma, na kojem učestvuju visoki predstavnici država Centralne i Istočne Evrope, te menadžeri svjetski poznatih kompaniija, poznati ekonomski analitičari i preduzetnici koji se bave biznisom, je da promoviše perspektive, mogućnosti i projekte na području Centralne i Istočne Evrope.U okviru Foruma održavaju se diskusije, okrugli stolovi i radionice, na kojima učesnici razmjenjuju ideje i iskustva, koje su imali u procesu razvoja tržišta ili poslovanja na ovim područjima.
Ministar Gvozdenović je na Forumu predstavio rezultate ekonomskih reformi i ekonomskog razvoja Crne Gore, poslovni i investicioni ambijent, kao i mogućnosti razvoja.
U svom izlaganju, on je naglasio da je Crna Gora maksimalno posvećena stvaranju uslova za dinamičan ekonomski rast i razvoj, koji će rezultirati povećanjem kvaliteta života i životnog standarda svih građana. Taj cilj želimo da ostvarimo kroz rast i održivi razvoj, baziran na učešću privatnog sektora i njegovim kreativnim i inovativnim potencijalima.
Ministar Gvozdenović je istakao da će period koji slijedi,obilježiti realizacija projekata od strateške važnosti za Crnu Goru: izgradnja auto puta Bar Boljare, Jadransko-Jonskog autoputa, novih energetskih izvora u sjevernom dijelu Crne Gore, kao i valorizacija nekoliko velikih turističkih projekata, koji će promijeniti današnji turistički i ukupni ekonomski okvir. Interes Crne Gore u realizaciji zančajnih projekata u turizmu, energetici i komunalanoj infrastrukturi je partnerstvo sa privatnim sektorom, radi ostvarivanja ekonomskih i socijalnih benefita. Država Crna Gora ima intezivnu saradnju sa stranim investitorima, a značajan broj stranih kompanija je izabrao Crnu Goru kao povoljan ambijent za svoje poslovanje, istakao je crnogorski ministar.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?