Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana sjednica Tenderske komisije za privatizaciju Duvanskog kombinata a.d. Podgorica

Objavljeno: 04.10.2008. 01:00 Autor: Naslovna strana
Na danas održanoj sjednici Tenderske komisije za privatizaciju Duvanskog kombinata a.d. Podgorica, u prisustvu predstavnika menadžmenta Duvanskog kombinata, Duvankomerca i privatizacionog savjetnika, izvršena je analiza dostavljenih ponuda na tenderu za prodaju 100% udjela u kompaniji Duvankomerc. U skladu sa javnim pozivom za učešće na tenderu, objavljenom u dnevnim novinama "Pobjeda", "Dan" i "Danas", u predviđenom roku ponude su dostavile dvije kompanije: Agrokor d.d. Zagreb i Futuraplus D.O.O. Beograd.

Nakon detaljne analize svih elemenata dostavljenih ponuda, konstatovano je da izmjenama i dopunama Nacrta Ugovora, predloženim u svojoj ponudi, kompanija Agrokor d.d. Zagreb ne prihvata obaveze koje su za budućeg kupca predviđene kao zahtjev Tendera, sadržan u Nacrtu ugovora, kao dijelu Tenderske dokumentacije. Izmjene i dopune Nacrta Ugovora predložene od strane kompanije Agrokor, predviđaju obavezu Duvanskog kombinata, kao prodavca, da otpiše potraživanje u visini od EUR 6.194.613,29 koje ima prema Duvankomercu, da obezbijedi da Vlada Crne Gore otpiše dug Društva po osnovu neplaćenih poreskih obaveza dospjelim do 1. oktobra 2008. godine, kao i da sva treća lica oproste dugove Duvankomercu, ili da u slučaju djelimičnog izvršenja ili neizvršenja ove obaveze umanje srazmjerno cijenu ili da smatraju da ugovor nije ni zaključen.

Tenderska komisija za privatizaciju Duvanskog kombinata a.d. Podgorica je konstatovala da su izmjene i dopune Nacrta Ugovora koje je predložila kompanija Agrokor, neprihvatljive. U skladu sa tenderskim pravilima utvrđenim u dokumentu "Uputstva za ponudače", u okviru Tenderske dokumentacije ( tačka 13, odjeljak b), III)), donijela je odluku o odbijanju ponude kompanije Agrokor d.d. Zagreb. Komisija će u skladu sa utvrđenom procedurom uputiti izvještaj o rezultatima tendera Savjetu za privatizaciju na razmatranje. Ukoliko Savjet za privatizaciju prihvati Izvještaj, Komisija će pristupiti zaključenju Ugovora o prodaji sa kompanijom Futuraplus D.O.O. Beograd.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?