Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ženeva: Delegacija Vlade Crne Gore učestvuje na 59-om zasijedanju EXCOM-a (Izvršni komitet) UNHCR-a

Objavljeno: 07.10.2008. 18:38 Autor: Naslovna strana
Delegacija Vlade Crne Gore prvi put, kao punopravni član, učestvuje na 59-om zasijedanju EXCOM-a (Izvršni komitet) UNHCR-a, koji se od 6. do 10. oktobra 2008. u Ženevi.

U obraćanju na zasijedanju EXCOM-a, članovi delegacije upoznali su učesnike skupa o politici i naporima Vlade za trajno rješavanje problema izbjeglica i raseljenih lica koja borave u Crnoj Gori.

Izbor Crne Gore u članstvo Izvršnog komiteta Programa Visokog komesara UN za izbjeglice, verifikovano na skupu u Ženevi koji je u toku, potvrda je povjerenja UN u politiku Vlade Crne Gore prema tim pitanjima i pokazatelj uspješne saradnje koju institucije Crne Gore, prije svega Zavod za zbrinjavanje izbjeglica, ostvaruju u kontinuitetu sa UNHCR-om.

Crnogorska delegacija je imala i odvojeni susret sa direktorkom Biroa za Evropu UNHCR-a Pirko Kurulom , te zamjenikom direktora Biroa Udo Jancem.

Vodjen je sustinski dijalog o pitanjima koja se odnose na status i rjesavanje problema izbjeglih i raseljenih lica koja borave u Crnoj Gori. Visoki funkcioneri UNHCR-a, ponovili su spremnost te organizacije da pruži pomoć i nastavi svoje direktno učešće u rješavanju ovih problema.

Na marginama sastanka EXCOM-a, delegacija se susrela sa Visokim komesarom za izbjeglice UN-a Antoniom Guterešom, koji je pozdravio napore koje Crna Gora preuzima u cilju rješavanja problema izbjeglica i interno raseljenih lica, i posebno izrazio podršku standardima koje Crna Gora primjenjuje u oblasti azila.
.
Crnogorska delegacija u čijem sastavu su direktor Zavoda za zbrinjavanje izbjeglica Željko Šofranac i direktor Direkcije za UN i druge medjunarodne organzacije Ministarstva inostranih poslova Nataša Popović Jovović, razgovarala je i sa drugim delegacijama, učesnicama EXCOM-a.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?