Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar turizma i zaštite životne sredine Predrag Nenezić primio u oproštajnu posjetu šefa Operativnog centra Evropske agencije za rekonstrukciju Rajnera Frojnda

Objavljeno: 07.11.2008. 23:09 Autor: Naslovna strana
Ministar turizma i zaštite životne sredine Predrag Nenezić primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Operativnog centra Evropske agencije za rekonstrukciju Rajnera Frojnda.

Ministar Nenezić i gospdoin Frojnd su razgovarali o dosadašnjoj uspješnoj saradnji Vlade i Ministarstva sa Evropskom agencijom za rekonstrukciju i istakli obostrano zadovoljstvo realizacijom kapitalnih infrastrukturnih projekata koje je Agencija podržala. Između ostalog, Evropska agencija za rekonstrukciju je pomogla Vladi Crne Gore u izradi strateških planskih dokumenata u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama, u jačanju institucionalnih kapaciteta, obezbijedila je izgradnju postrojenjâ za prečišćavanje otpadnih voda u cilju zaštite Skadarskog jezera i učestvovala u osavremenjavanju javnih preduzeća koja se bave pružanjem komunalnih usluga, kroz nabavku potrebne opreme. U cilju jačanja institucionalnih kapaciteta u Crnoj Gori, EAR je pomogla u formiranju Agencije za zaštitu životne sredine i DOO "Project-consulting", kao jedinice za implementaciju projekata iz oblasti komunalnih djelatnosti.

Ministar Nenezić je zahavalio gospodinu Frojndu na saradnji i upoznao ga sa dosadašnjim rezultatima ovogodišnje turističke sezone i realizacijom aktuelnih i budućih investicionih projekata Posebno je istaknut značaj budućih greenfield investicija i aktivnosti koje Ministarstvo realizuje u oblasti životne sredine i komunalnih djelatnosti, kao i dolazak svjetski priznatih i prepoznatljivih brendova kao što su Aman resort, Kempinski i Four season.

Gospodin Frojnd je izarazio zadovoljstvo dinamičnim ekonomskim razvojem i društvenim procesima u Crnoj Gori. Istakao je podršku Evropske agencije za rekonstrukciju, ali i zadovoljstvo projektima koje Vlada i Ministarstvo realizuju u saradnji sa drugim međunarodnim institucijama i partnerima.

Na kraju, gospodin Frojnd se zahvalio ministru Neneziću na uspješnoj saradnji i izrazio očekivanje za njen kontinuirani nastavak sa institucijama Evropske unije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?