Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar finansija Igor Lukšić primio u oproštajnu posjetu šefa operativnog centra Evropske agencije za rekonstrukciju u Crnoj Gori Rajnera Frojnda

Objavljeno: 07.11.2008. 23:10 Autor: Naslovna strana
Ministar finansija dr Igor Lukšić primio je danas, u oproštajnu posjetu, šefa operativnog centra Evropske agencije za rekonstrukciju u Crnoj Gori Rajnera Frojnda.

Na sastanku su rezimirani rezultati zajedničkih projekata i konstatovano da su projekti koje je Ministarstvo finansija realizovalo sa Evroskom agencijom za rekonstrukciju umnogome doprinijeli jačanju kapaciteta Vlade i ubrzanju procesa na putu EU integracija. Zajednički je ocijenjeno da bi nastavak implementacije projekata, u saradnji sa delegacijom Evropske Komisije u Crnoj Gori, doprinio daljem unapređenju kapaciteta Vlade u kreiranju ekonomske politike, makroekonomskih budžetskih procjena, kao i drugih važnih pitanja. Takođe, razmotrena je i mogućnost pružanja podrške razvoju preduzetništva, malih i srednjih preduzeća, poljoprivredne proizvodnje na sjeveru Crne Gore, sa posebnim akcentom na program za stimulisanje zapošljavanja Posao za Vas.

Ministar Lukšić i gospodin Frojnd razmijenili su mišljenja i o svjetskoj finansijskoj krizi, crnogorskom bankarskom sistemu, investicionim projektima Luštica i Velika Plaža, usvojenom budžetu i mjerama fiskale politike koje je Vlada definisala za 2009. godinu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?