Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Predstavljanje projekta Velika plaža i izbor najboljeg planskog rješenja za projekat Velika plaža na WTM u Londonu

Objavljeno: 10.11.2008. 16:00 Autor: Naslovna strana
Delegacija Ministarstva za ekonomski razvoj koju predvodi ministar Branimir Gvozdenović predstaviće, na WTM-u (World Travel Market) - velikom međunarodnom turističkom sajmu, od 9-12 novembra u Londonu, projekat Velika plaža i očekivanja i planove vezane za tu investiciju. Ministarstvo će se na sajmu pojaviti kao suizlagač Nacionalne turističke organizacije.

Pet finalista na takmičenju za najbolje plansko rješenje za projekat Velika plaža - održivi turistički kompleks na primorju, drugi put će se predstaviti članovima žirija u 45-ominutnom izlaganju, nakon čega će se izabrati pobjednik koji će biti proglašen 11. novembra na press konferenciji na WTM-u.

Ministarstvo za ekononomski razvoj je, u junu ove godine, raspisalo konkurs za najbolje plansko rješenje Velike plaže, potencijalno najveće green field investicije u Crnoj Gori. Nakon pretkvalifikacija tj. selekcije deset kompanija (od preko dvadeset prijavljenih) koje su ispunile kriterijume za prolazak u dalju fazu takmičenja, izabrani su imali priliku da posjete 13 km dugu Veliku plažu i u razgovoru sa predstavnicima Ministarstva dobiju bazne informacije o viziji Vlade Crne Gore u odnosu na taj projekat, jedinstven u Evropi. Oni su svoje ponude dostavili zaključno sa 15. oktobrom, nakon čega je međunarodni žiri sastavljen od eksperata i poznavalaca te oblasti, 27. oktobra donio odluku da se pet kompanija koje će nastaviti takmičenje, predstave na WTM-u.

WTM se organizuje svake godine i predstavlja jedinstvenu priliku u globalnoj turističkoj i putnoj industriji za susrete, networking i pregovaranje, a ove godine prisustvovaće rekordnih 48 hiljada profesionalaca iz oblasti turizma.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?