Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Svečano otvaranje nove školske radionice u Srednjoj stručnoj školi u Nikšiću

Objavljeno: 05.12.2008. 19:06 Autor: Naslovna strana
U ponedjeljak 8. decembra 2008. u 09,00 sati, svečano će biti otvorena nova školska radionica u Srednjoj stručnoj školi u Nikšiću, za koju je njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, preko Njemačkog društva za tehničku saradnju (GTZ), obezbijedilo opremu vrijednu oko 27.000 . Opremanje radionice je realizovano u okviru projekta Reforma stručnog obrazovanja i obuke u pravcu unapređenja zapošljavanja, za koji je pored navedenih sredstava, sama škola finansirala renoviranje prostorije, kao i pripremne i instalacione radove u vrijednosti od oko 8.000 .

Otvaranju će prisustvovati ministar prosvjete i nauke prof. dr Sreten Škuletić, vođa tima projekta GTZ-VET dr Žanet Burmester, direktor Centra za stručno obrazovanje Duško Rajković i drugi ugledni gosti.

U radionicu za elektroinstalatere postavljeno je 8 ispitnih stolova sa izvorima napajanja, transformatorima i instrumentima. Pored toga, nabavljeni su dodatni mjerni instrumenti (digitalni multimetri, osciloskopi, megaometri za mjerenje izolacije, mjerači izolacione otpornosati i drugi) i alati koji će učenicima omogućiti uspješno obavljanje vježbi i praktičnih zadataka iz elektrotehnike, kao i primjenu najsavremenijih nastavnih metoda.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?