Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović održao sastanak sa članovima Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori

Objavljeno: 10.12.2008. 22:33 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović održao je danas sastanak sa članovima Savjeta stranih investitora Crne Gore. Sastanku je prisustvovao i direktor MIPA-e Petar Ivanović.

Na sastanku su predstavnicima stranih investitora prezentirane aktivnosti Ministarstva za ekonomski razvoj na pripremi Ekonomske politike Vlade za 2009. godinu, sa ciljem kvalitetne analize budućih ekonomskih trendova u svijetlu globalne finanasijske i ekonomske krize. Te aktivnosti, pored sektorskih analiza ekonomske situacije u Crnoj Gori, kao i analize mjera koje povodom trenutne ekonomske situacije preduzimaju pojedine države, uključuju i niz sastanaka sa relevantnim subjektima iz privatnog sektora Crne Gore.

Današnji sastanak predstavlja završnicu dijaloga sa privatnim sektorom u ovoj fazi, u cilju prikupljanje prijedloga za smanjenje efekata globalne krize na ekonomiju Crne Gore.
Ministar Gvozdenović je čestitao članovima Savjeta na formalizaciji Savjeta stranih investitora u nevladinu organizaciju, čija će primarna ambicija biti rješavanje zajedničkih problema investitora koji su već u Crnoj Gori i potencijalnih koji će tek otpočeti svoje poslovne aktivnosti na teritoriji naše države.

Ministar Gvozdenović je informisao sagovornike o mjerama koje će biti preduzete kao rezultat dosadašnjeg dijaloga sa privatninm sektorom, predloživši da članovi Savjeta svoje prijedloge i sugestije formalno dostave Ministarstvu za ekonomski razvoj u što kraćem roku, kako bi se na osnovu njih pripremila Ekonomska politika Vlade za 2009. godinu. Članovi Savjeta su prihvatili ministrovu inicijativu, izrazivši veliko zadovoljstvo što Vlada Crne Gore ne namjerava da uspori investicione aktivnosti, već se trudi da ih ubrza i čak pokrene nove projekte.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?