Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan sastanak delegacija Crne Gore i Republike Srbije u vezi problema u isplati penzija jednom broju vojnih penzionera

Objavljeno: 19.12.2008. 20:08 Autor: Naslovna strana
U Podgorici je održan sastanak delegacija Crne Gore i Republike Srbije u vezi problema u isplati penzija jednom broju vojnih penzionera.

Na sastanku nije postignut dogovor oko nastavka isplate penzija, jer je crnogorska delegacija ostala pri stavu da se penzionerima koji su 15. avgusta 2007. godine imali prebivalište u Crnoj Gori, kada su vojni penzioneri u skladu sa zakonom uključeni u jedinstveni penzijski sistem Crne Gore, isplata nastavi u Crnoj Gori, a penzionerima čije je prebivalište u Srbiji isplata nastavi u toj državi. Delegacija Republike Srbije nije se saglasila sa tim predlogom, već je izašla sa novim, da se za datum isplate prema mjestu prebivališta uzme 3. jun 2006. godine - datum nezavisnosti Crne Gore.

Datum koji je predložila delegacija Crne Gore bio je dogovoren na prethodnom sastanku, koji je održan u Beogradu aprila 2008. godine, pa samim tim novi predlog delegacije Srbije nije bio prihvatljiv za crnogorsku stranu.

Kako po ovom pitanju nije došlo do saglasnosti, dogovoreno je da se za grupu vojnih penzionera, preko nadležnih državnih organa, po službenoj dužnosti utvrdi mjesto prebivališta, pa će na osnovu toga nadležni organi Crne Gore sve korisnike vojnih penzija u skladu sa zakonom uključiti u penzijski sistem i nastaviti isplatu penzionerima sa prebivalištem u Crnoj Gori.

Takođe je dogovoreno da predstavnici nadležnih državnih organa Crne Gore preuzmu odgovarajuću dokumentaciju od Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika Beograd i to kako vojnih penzionera, tako i aktivnih vojnih lica čije je prebivalište u Crnoj Gori. Po pitanju preuzimanja dokumentacije postignuta je puna saglasnost.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?