Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Uručenje sertifikata polaznicima druge generacije Internship programa

Objavljeno: 29.01.2009. 17:45 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Milo Đukanović, uručiće danas, 29. januara 2009, sertifikate polaznicima druge generacije Internship programa. Sertifikate će dobiti deset studenata koji su uspješno okončali program stažiranja u Vladi i ministarstvima.

Uručenju sertifikata prisustvovaće predstavnici Centra za demokratsku tranziciju koji realizuje ovaj program, Univerziteta Crne Gore, državnih organa i institucija, te deset novih polaznika programa, koji će, u narednih nekoliko mjeseci, stažirati u Vladi i organima državne uprave. Dodjela će biti održana u zgradi Vlade (velika sala) u 16,30 sati.

Internship program je projekat stažiranja studenata koji se realizuje na osnovu Protokola o saradnji između Vlade Crne Gore, Centra za demokratsku tranziciju i Univerziteta Crne Gore. Finansijsku podršku programu za ovu generaciju stažista pružila jei Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED) iz SAD-a.

Tokom stažiranja, studenti imaju priliku da se upoznaju sa organizacijom i radom Vlade i organa državne uprave, prate proces stvaranja i donošenja različitih akata i dobiju neposredna saznanja o mehanizmima, procedurama i oblicima saradnje Vlade i drugih državnih organa medjusobno i sa gradjanima. Istovremeno,u skladu sa svojim mogućnostima, stažisti pomažu zaposlenima u Generalnom sekretarijatu i ministarstvima u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.
Događaj je otvoren za medije. Akreditacije treba izvršiti kod Biroa za odnose s javnošću Vlade Crne, tel-fax: 020 242 566.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?