Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan prvi operativni sastanak povodom početka nove kampanje, pod sloganom Ova zemlja nam je dom - Crna Gora moj dio planete

Objavljeno: 10.02.2009. 00:20 Autor: Naslovna strana
Danas je u organizaciji Ministarstva turizma i zaštite životne sredine, održan prvi operativni sastanak povodom početka nove kampanje, pod sloganom Ova zemlja nam je dom - Crna Gora moj dio planete. Današnjem sastanku prisustvovalo je preko pedeset učesnika, među kojima su bili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva kulture, sporta i medija, Ministarstva prosvjete i nauke, predsjednici opština Kolašin, Žabljak i Plav, kao i predstavnici svih ostalih crnogorskih opština, lokalnih turističkih organizacija, nevladinih organizacija i brojni drugi učesnici.

Tokom sastanka, prisutni su upoznati sa aktivnostima koje je Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine do sada preuzelo, kao i sa onim koje će se sprovoditi na realizaciji pomenute kampanje.

Imajući u vidu da je Crna Gora 2006. godine postala nezavisna država i time preuzela punu odgovornost za svoj budući razvoj, Vlada Crne Gore je usvojila Nacionalnu strategiju održivog razvoja kojom treba da se obezbijedi ekonomski, socijalni i ekološki održivi razvoj na osnovu sopstvenih ljudskih, ekonomskih i prirodnih resursa, u kontekstu integracionih procesa na putu ka Evropskoj uniji.

Cilj nove kampanje Ministarstva turizma i zaštite životne sredine Ova zemlja nam je dom - Crna Gora moj dio planete je da, uz podsjećanje o darežljivosti prirode prema Crnoj Gori, podstakne građane da se, kao dobri i ponosni domaćini, prema državi počnu odnositi kao prema sopstvenoj kući. Crna Gora je zemlja sa dugom istorijom i ponos na zemlju iz koje smo potekli treba da se odražava i kroz pozitivan i savjestan odnos prema životnoj sredini.

Ističući da Crnu Goru nijesmo naslijedili od predaka, već pozajmili od budućih generacija, ovom kampanjom želimo da pozovemo na odgovornost sve članove zajednice da svojim učešćem daju puni lični i profesionalni doprinos, kako ne bismo došli u situaciju da nam buduće generacije zamjere.

U skladu sa aktivnostima koje preduzima Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine, a u cilju što efikasnijeg sprovođenja ove kampanje, učesnicima sastanka upućen je poziv da se i oni priključe i svojim punim angažovanjem doprinesu što uspješnijoj realizaciji ovog projekta.

Na sastanku je prezentiran i plan budućih aktivnosti i najavljen prvi veliki događaj kojim će se označati početak kampanje. Svi učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo zbog pokretanja ovakve inicijative i iskazali spremnost da aktivno učestvuju u njenoj realizaciji.

Jedan od zaključaka današnjeg sastanka je i dogovor da se u narednih nedjelju dana u svim opštinama formiraju uži operativni timovi koji će Ministarstvu dostaviti konkretne predloge i aktivnosti koje će u okviru opština biti preduzete, kako bismo uspjeli na zajedničkom zadatku da živimo u zdravoj životnoj sredini.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?