Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Prezentirana nova kampanja o održivom razvoju pod sloganom "Ova zemlja nam je dom - Crna Gora, moj dio planete"

Objavljeno: 20.03.2009. 20:53 Autor: Naslovna strana
U Ministarstvu turizma i zaštite životne sredine prezentirana je nova kampanja o održivom razvoju pod sloganom "Ova zemlja nam je dom - Crna Gora, moj dio planete", kojom je najavljena i prva velika akcija u okviru kampanje.

Početkom 2007. godine, Vlada Crne Gore je donijela Nacionalnu strategiju održivog razvoja, koja definiše ciljeve budućeg razvoja kojim će se postići ekonomski, socijalni i ekološki održivi razvoj na osnovu sopstvenih ljudskih, ekonomskih i prirodnih resursa, sa integracionim procesima na putu ka EU i članstvom u Ujedinjenim nacijama kao i drugim organizacijama.

Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine, uz prethodno sproveden proces participacije različitih zaintersovanih strana, pripremilo je komunikacionu platformu za održivi razvoj i u skladu sa tim, uvažavajući potrebe današnjih i budućih generacija pokrenulo novu kampanju o održivom razvoju pod sloganom Ova zemlja nam je dom - Crna Gora, moj dio planete.

Cilj kampanje je da se, podsjećanjem na to koliko je priroda bila darežljiva prema Crnoj Gori, inspirišu građani da se prema životnoj sredini, počnu odnositi kao prema sopstvenoj kući. Prva akcija biće sprovedena tokom aprila tekuće godine sadnjom 650.000 sadnica, čime bi simbolično svaki stanovnik Crne Gore posadio jednu novu sadnicu.
Planirano je da pripadnici različitih ciljnih grupa, počev od učenika osnovnih i srednjih škola, pripadnika vojske i policije do sportista, umjetnikai, predstavnika diplomatskog kora, nevladinih organizacija i medija svakog vikenda u aprilu, u pojedinim gradovima ili regijama sade stabla.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?