Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave izdalo stohiljaditi biometrijski pasoš

Objavljeno: 07.05.2009. 19:14 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave danas je u Područnoj jedinici Upravnih unutrašnjih poslova u Podgorici izdalo stohiljaditi biometrijski pasoš. S obzirom da izdavanje ovako velikog broja biometrijskih pasoša za godinu dana predstavlja značajan uspjeh za Ministarstvo, tim povodom rukovodioci Područne jedinice Podgorica nosiocu stohiljaditog pasoša, Žarku Dragoviću iz Podgorice, uručili su prigodan poklon.

Izdavanje biometrijskih dokumenata počelo je 05. maja 2008. godine, čime je realizovan jedan od najznačajnijih projekata na kojem je radilo Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave. Biometrijska dokumenta su u potpunosti usklađena sa evropskim standardima i preporukama ICAO. U ovom periodu Ministarstvo je građanima izdalo i 162.100 ličnih karata, 74.446 vozačkih dozvola, kao i 195.845 saobraćajnih dozvola, odnosno registarskih tablica koje su takođe usklađene sa važećim međunarodnim standardima.

Pored činjenice da izdavanje novih ličnih dokumenata svrstava Crnu Goru među zemlje koje imaju najsavremenija biometrijska dokumenta, to je posebno značajno i sa aspekta vizne liberalizacije, budući da je to jedan od bitnih uslova koji je je Crna Gora veoma uspješno realizovala. Takođe treba istaći da su u prethodnih godinu dana, koliko traje izdavanje novih dokumenata, građani pokazivali zadovoljstvo postupkom izdavanja i radom službenika u područnim jedinicama upravnih unutrašnjih poslova, što je takođe značajan pokazatelj uspješnosti na poslovima izdavanja novih ličnih dokumenata.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?