Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Prezentacija turističke ponude Crne Gore u Skoplju

Objavljeno: 11.05.2009. 23:51 Autor: Naslovna strana
Ministar turizma i zaštite životne sredine Predrag Nenezić, zajedno sa ambasadorom Crne Gore u Republici Makedoniji Duškom Lalićevićem i direktorom Nacionalne turističke organizacije Sašom Radovićem, prezentirao je danas u Skoplju turističku ponudu Crne Gore za ovu godinu.

Ističući kontinuiran rast posjete turista iz Makedonije u prethodnih nekoliko godina, ministar Nenezić je pozvao građane Makedonije da posjete Crnu Goru, predstavljajući novi kvalitet i novu ponudu Crne Gore prilagođenu uslovima globalne ekonomske krize. Ministar je obavijestio brojne zvanice i predstavnike medija o skorom uspostavljanju avio linije između Skoplja i Podgorice i Skoplja i Tivta, što će značajno doprinijeti bržem i lakšem dolasku turista iz Makedonije.

Ambasador Lalićević je istakao da su odnosi između Crne Gore i Republike Makedonije veoma dobri, te ukazao na neophodnost daljeg unapređenja ekonomskih veza i istakao zadovoljstvo interesovanjem makedonskih građana za Crnu Goru kao turističku destinaciju.

Direktor NTO Saša Radović predstavio je diversifikovanu turističku ponudu Crne Gore, mogućnosti za kombinovani odmor na crnogorskom primorju, planinama i nacionalnim parkovima, uz atraktivan kalendar manifestacija koji će dodatno privući turiste. Direktor Radović je predstavio i novi promotivni spot koji se emituje na globalnim i elektronskim medijima u regionu, kao dio sveobuhvatne intenzivne kampanje koja se od kraja februara realizuje u svim zemljama regiona. Od 2003. do 2009. broj turista iz Makedonije je šestostruko porastao. Prošle godine makedonski turisti su ostvarili 240.000 noćenja što se očekuje i ove godine.

Nakon prezentacije organizovan je koktel za sve zvanice, sa degustacijom tradicionalnih crnogorskih pića kao i nacionalnom kuhinjom, na kojem je prisustvovalo oko 200 zvanica, među kojima su bili mnogobrojni predstavnici turističkih agencija i turističke privrede i predstavnici medija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?