Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Šesta regionalna konferencija o građanskom obrazovanju i obrazovanju o ljudskim pravima u Jugoistočnoj Evropi u Bečićima

Objavljeno: 19.05.2009. 23:13 Autor: Naslovna strana
U Bečićima se do srijede, 20. maja, održava Šesta regionalna konferencija o građanskom obrazovanju i obrazovanju o ljudskim pravima u Jugoistočnoj Evropi, koja je dio programa Savjeta Evrope EDC/HRE (Education for Democratic Citizenship and Human Rights Education). EDC/HRE uključuje obrazovanje o ljudskim pravima, građanko obrazovanje, mirovno obrazovanje i interkulturalizam.

Glavno obilježje EDC programa je multidimenzionalizam, što znači da je namijenjen svim starosnim grupama, sa posebnim akcentom na obrazovanje (nastavnici, učenici, roditelji, direktori škola), političare i nevladine organizacije.

Ciljevi programa su jačanje demokratije kroz stvaranje trajne demokratske kulture, stvaranje osjećaja pripadnosti i posvećenosti demokratskom društvu i podizanje svijesti o vrijednostima koji grade slobodno, korektno i tolerantnije evropsko društvo.

Konferencija u Bečićima baviće se standardima u obuci nastavnika na temu ljudskih prava i građanskog obrazovanja, a učesnici će prezentovati i stanje o tom pitanju u zemljama iz kojih dolaze. Takođe, predviđene su i radionice za učesnike, na temu uvođenja zajedničkih standarda o obuci nastavnika na ovom polju, koji bi mogli biti primjenjivi u svim zemljama Jugoistočne Evrope.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?