Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje Agencije za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja povodom teksta Objavili tender sa pogrešnim podacimakoji je objavljen u jučerašnjem broju Vijesti

Objavljeno: 09.06.2009. 21:01 Autor: Naslovna strana
Povodom teksta Objavili tender sa pogrešnim podacimakoji je objavljen u jučerašnjem broju Vijesti dostavljamo sljedeće reagovanje.

Agencija za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja je, u skladu sa odlukom Tenderske komisije za turizam, u ponedjeljak 8 juna 2009 godine objavila javni poziv za prodaju 60,7311 % akcijskog kapitala društva HTP Ulcinjska rivijeraAD Ulcinj.

Podaci o strukturi i vlasništvu kapitala kao i nominalnom iznosu registrovanog kapitala i nominalnoj vrednosti jedne akcije su uzeti iz izvoda iz Cenrealne depozitarne agencije (CDA) koji je dobijen na dan donošenja odluke o prodaji akcija putem javnog tendera što je bilo na sjednici Tenderske komisije za turizam od 19.maja 2009 godine.

Odluka Skupštine akcionara društva o smanjenju kapitala društva je donijeta na sjednici skupštine akcionara koja je održana 24.04.2008 godine ali ista nije sprovedena u CDA sve do prije nekoliko dana zbog dugovanja koja je Ulcinjska rivijera imala prema Centralnoj depozitarnoj agenciji.

Nekoliko dana prije objave javnog poziva, Ulcinjska rivijera je izmirila dugovanje prema CDA i CDA je sproveo promjenu.

O navedenoj promjeni tj.smanjenju kapitala društva nijesu obavijesteni ni Tenderska komisija za turizam ni Agencija za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja ni savjetnik za privatizaciju.

Tenderska komisija za turizam je mna osnovu naknadno dostavljene dokumentacije izvršila izmjenu javnog poziva u dijelu koji se odnosi akcionarsku strukturu društva i isti će biti objavljen u sredstvima javnog informisanja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?