Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan prvi sastanak koordinacije donatora iz oblasti antikorupcijske politike

Objavljeno: 19.06.2009. 23:10 Autor: Naslovna strana
Prvi sastanak koordinacije donatora iz oblasti antikorupcijske politike održan je danas u organizaciji Uprave za antikorupcijsku inicijativu i Delegacije Evropske komisije u Podgorici.

Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici OEBS-a, UNDP-a, Delegacije Evropske komisije, Kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici, FOSI-a, USAID-a i crnogorskih državnih organa, među čijim prioritetima je i sprovođenje antikorupcijske politike, razmotreni su projekti u oblasti borbe protiv korupcije koji su u toku ili su planirani za naredni period. Istaknuta je važnost održavanja ovakvih sastanaka koji imaju za cilj da se uz pomoć bolje koordinacije, kako donatora tako i državnih organa i institucija, izbjegne preklapanje podrške različitim organima u Crnoj Gori, koja je definisana u okviru projekata kandidovanih kod međunarodnih organizacija.

Uprava za antikorupcijsku inicijativu je za potrebe sastanka sačinila pregled projekata iz oblasti antikorupcijske politike, koji je uz pojedinačno predstavljanje potreba državnih organa i donatora pomogao da se identifikuju i definišu sektorski prioriteti i oblasti u kojima je dalja podrška donatora neophodna.

Na sastanku je zaključeno da Uprava za antikorupcijsku inicijativu treba da preuzme ulogu koordinatora u oblasti antikorupcijske politike kada je u pitanju programiranje potreba i aktivnosti za naredni period. Istaknuta je i važnost istraživanja i drugih mehanizama za stvaranje jasne slike o korupciji, njenim oblicima i uzrocima.

Zzaključeno je da koordinaciju donatora treba nastaviti u okviru manjih grupa koje će biti fokusirane na posebne teme u oblasti antikorupcijske politike.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?