Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Ferhat Dinosha primio šefa delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori Leopolda Maurera

Objavljeno: 24.06.2009. 18:55 Autor: Naslovna strana
Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Ferhat Dinosha primio je danas šefa delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori Leopolda Maurera. Sastanku su prisustvovali i ekspert za politiku, evropske integracije i trgovinske odnose Evropske komisije u Crnoj Gori Jana Pavlič i pomoćnik ministra Sabahudin Delić.

Sagovornici su se složili da će prioritet u radu Ministarstva za ovu godinu biti definisanje mehanizma za političko predstavljanje manjina u Skupštini Crne Gore. Gospodin Maurer je rekao da će kancelarija Evropske komisije u Crnoj Gori podržati rješenje kojim će, u prvom redu, biti zadovoljni predstavnici manjina i neće naškoditi ukupnim prilikama u Crnoj Gori.

Zajednički je konstatovano da je veoma značajno da Ministarstvo za zaštitu ljudskih i manjinskih prava ojača budžetski i kadrovski, kako bi dalo svoj puni doprinos u fazi evropskih i evroatlanskih integracija Crne Gore. Gospodin Maurer je obećao ministru Dinoshi pomoć u tom pravcu i podržao ga u namjeri da se ovo Ministarstvo direktno bavi i pitanjima rodne ravnopravnosti i RAE populacije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?