Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Brajović - Mur

Objavljeno: 23.07.2009. 22:52 Autor: Naslovna strana
Ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Ivan Brajović razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Crnoj Gori Roderikom Murom. Najviše pažnje bilo je posvećeno preostalim obavezama koje Crna Gora treba da ispuni u skladu sa izvještajem Evropske komisije u procesu vizne liberalizacije.

Konstatovano je da je Crna Gora, u proteklih nekoliko godina, napravila veliki korak ka evropskim i evroatlanskim integracijama, a da je sada, nakon uručenja Upitnika Evropske komisije, očekuje najodgovorniji dio posla na tom putu.

Ambasador Mur je istakao da je američka Ambasada u Podgorici imala jako dobru saradnju sa crnogorskim Ministarstvom unutrašnjih poslova i javne uprave i da vjeruje da će ona biti nastavljena. Očekujući da će građani Crne Gore od 1. januara iduće godine ulaziti u zemlje EU bez viza, ministar Brajović je izrazio nadu da će, pogotovo nakon odluke američke administracije da se vize crnogorskim građanima izdaju u Podgorici, uslijediti i dalji pomaci ka potpunoj viznoj liberalizaciji Crne Gore i SAD.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?