Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Vujović - Mur

Objavljeno: 24.07.2009. 21:50 Autor: Naslovna strana
Ministar ekonomije Branko Vujović primio je danas ambasadora sjedinjenih Američkih Država Roderika Mura i tom prilikom se zahvalio na dosadašnjoj podršci reformskim procesima u Crnoj Gori. Ministar Vujović je upoznao ambasadora Mura sa nadležnostima ministarstva i planom aktivnosti za naredni period, sa posebnim akcentom na energetiku, industriju i regionalni razvoj.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo odnosima između dvije države, ali je i istaknuto da je neophodno unaprijediti ekonomsku saradnju. Uz ocjenu da je Crna Gora zaista atraktivan poslovni i investicioni ambijent, u razgovoru je ocijenjeno da je neophodno iskoristiti postojeći institucionalni okvir: kancelariju Američko crnogorskog poslovnog savjeta, kancelariju Američke privredne komore u Crnoj Gori, kao i trgovačku kancelariju države Merilend, u cilju povećanja prisutnosti američkih investicija.

Ministar Vujović i ambasador Mur izrazili su spremnost da zajedničkim aktivnostima i inicijativama doprinesu unaprjeđenju ekonomskih odnosa dvije zemlje, bez obzira na aktuelnu ekonomsku situaciju koja, po procjeni američkih stručnjaka, pokazuje izvjesno poboljšanje što otvara mogućnost za unaprjeđenje saradnje, posebno u oblasti ekonomije.

Ambasador Mur je čestitao Vujoviću imenovanje na funkciju ministra u Vladi Crne Gore i izrazio očekivanje da će i dalje biti nastavljena uspješna saradnja Ministarstva ekonomije i ambasade Sjedinjenih Američkih Država.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?