Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Tenderske komisije za dokapitalizaciju EPCG

Objavljeno: 10.08.2009. 22:58 Autor: Naslovna strana
Poslije danas najavljene odluke PPC and Golden energy, da se neće žaliti na odluku Tenderske komisije i Savjeta za privatizaciju, čime se još jednom potvrdjuje transparentnost, profesionalnost i besprekornost procesa koji smo vodili, pojedinci, ne mogavši da sputaju svoju nervozu a željni medijske pormocije, i dalje iznose sumnje, kvalifikacije, netačne navode na račun Tenderske komisije i njenog predsjednika.

Oni će morati za klevetanje, teška sumnjičenja, koja putem saopštenja besprizorno izriču na račun Tenderske komisije i njenog predsjednika, u postupku koji će se pokrenuti pred nadležnim organima, da iznesu dokaze.

Čitav proces dokapitalizacije i prodaje dijela državnih akcija vođen je krajnje odgovorno, u skladu sa zakonom i tenderskim procedurama. Svi članovi Komisije glasali su jednoglasno i Savjet je takođe jednoglasno prihvatio izvještaj komisije, a sva dokumentacija će po završenom postupku biti stavljena na uvid javnosti.

Znamo da bi neki akcionari, u funkciji rasta vrijednosti svojih akcija, bili spremni da daju i Maoče, prihvate otpuštanje zaposlenih u EPCG i prihvate niz drugih uslova. Umjesto toga što pozivaju na TV duel biće interesantno da ti pojedinici, koji se legitimišu ispred udruženja akcionara, javnosti Crne Gore objasne kako i na koji način su stekli novac i došli do tolikog broja akcija EPCG, te otkuda im toliko bogatstvo.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?