Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Svečana dodjela nagrada i otvaranje izložbe arhitektonskih rješenja skloništa-odmorišta duž planinarskih pješačkih i biciklističkih staza

Objavljeno: 21.09.2009. 22:45 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo turizma Crne Gore, Njemačko društvo za tehničku saradnju (GTZ) i Arhitektonski fakultet Podgorica organizovaće u utorak 22. septembra, svečanu dodjelu nagrada arhitektama koji su ponudili najbolja rješenja skloništa-odmorišta duž planinarskih pješačkih i biciklističkih staza u Crnoj Gori. Nagrade će uručiti dekan Arhitektonskog fakulteta Goran Radović, u Perjaničkom domu u Podgorici, u 21,00 sat.

U sklopu aktivnosti koje se realizuju u okviru projekta Planinarenje i biciklizam, 15. jula je raspisan javni konkurs za izradu arhitektonsko-oblikovnog rješenja skloništa duž planinarskih pješačkih i biciklističkih staza, i to za tri oblasti: primorsku, kontinentalnu i planinsku, u cilju stvaranja uslova za održivu turističku valorizaciju zaleđa i planinskog dijela Crne Gore.

Konkurs je podrazumijevao arhitektonsko rješenje za izgradnju objekta čija je osnovna funkcija zaštita od nepovoljnih vremenskih prilika, u koji se može smjestiti 8 do 10 ljudi. Predviđena je izgradnja kombinovanog tipa skloništa, koji su namijenjeni pješacima i biciklistima istovremeno.

Nakon svečane dodjele nagrada, povodom otvaranja izložbe svih arhitektonskih rješenja skloništa-odmorišta pristiglih na konkurs, govoriće savjetnik u Ministarstvu turizma i koordinator projekta Planinarenje I biciklizam Dušanka Pavićević, predstavnik GTZ-a Sanja Lješković Mitrović i predstavnik Arhitektonskog fakulteta Slavica Stamatović

Izložba će biti otvorena do 25. septembra.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?