Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana 3. sjednica Savjeta za privatitizaciju

Objavljeno: 30.09.2009. 02:04 Autor: Naslovna strana
Na sjednici Savjeta za privatizaciju, koja je održana 29.septembra 2009. godine, formirane su nove Tenderske komisije koje će u narednom periodu sprovoditi aktivnosti vezane za proces privatizacije.

Savjet je takođe razmotrio informaciju Tenderske komisije o rezultatu tendera za prodaju 51,1159% kapitala izraženog kroz 326.992. akcije društva Institut za crnu metalurgiju AD Nikšić. Javni poziv za prodaju objavljen je 19. maja 2009. godine, sa rokom za dostavljanje ponuda do 31. jula 2009. godine. Tendersku dokumentaciju je otkupila jedino kompanija Neksan doo iz Nikšića, koja je u predviđenom roku i podnijela ponudu. Tenderska komisija ja zatražila od Ponuđača da dopuni svoju ponudu, što on nije uradio, pa je Tender proglašen neuspjelim.

Savjet za privatizaciju je razmotrio zahtjev Jadranskog brodogradilišta AD Bijela i dao saglasnost za zaključenje Sporazuma između Jadranskog brodogradilišta, Adratic Marinas doo Tivat i Compositeworks (Francuska), o zajedničkom ulaganju u dijelu Brodogradilišta, u svrhu razvoja nove djelatnosti vezane za remont jahti. Imajući u vidu da bi realizacija tog aranžmana omogućila razvoj nove djelatnosti u Bijeloj, kojom bi doprinijela razvoju Boke Kotorske kao regije, uz otvaranje novih radnih mijesta, Savjet je jednoglasno prihvatio navedeni zahtjev.

Savjet za privatizaciju je dao odobrenje na Osnovni dokument i pretkvalifikaciona dokumenta za PET/CT centar u okviru Kliničkog centra Crne Gore, jer bi izgradnjom tako značajnog centra bio podignut opšti nivo zdravstvene zaštite.

Na današnjoj sjednici Savjet je razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?