Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Potpredsjednik Vlade i ministar finansija dr Igor Lukšić, sastao se sa predstavnicima Generalnog direktorata za ekonomska i finansijska pitanja Evropske komisije

Objavljeno: 10.11.2009. 00:13 Autor: Naslovna strana
Potpredsjednik Vlade i ministar finansija dr Igor Lukšić, primio je danas ekonomske analitičare za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za ekonomska i finansijska pitanja Evropske komisije - Antonija Sančeza Pareja i Mihajija Makoveja.
Potpredsjednik Vlade upoznao je predstavnike Evropske komisije sa aktivnostima Vlade na planu smanjenja javne potrošnje i stvaranja održivog fiskalnog okvira u godinama nakon krize, a bilo je riječi i o finansijskoj situaciji u lokalnim samoupravama.
Potpredsjednik Lukšić je istakao da će finansiranje projekata infrastrukture u lokalnim samoupravama biti prioritet Vlade u narednom periodu, imajući u vidu potrebu za njenim daljim unapređenjem. Istovremeno, istakao je važnost donošenja seta zakona kojim će se unaprijediti regulacija finansijskog sektora.
Predstavnici Evropske komisije ocijenili su pozitivnim napore na prevazilaženju posljedica ekonomske krize, restrukturiranju privrede, unapređenju i kreiranju atraktivnog poreskog ambijenta.
Potpredsjednik Lukšić je upoznao predstavnike Evropske komisije sa aktivnostima Vlade u narednom periodu, koje će biti fokusirane na eliminisanje biznis barijera, strukturne reforme, stvaranje adekvatnog okvira za dalji razvoj malih i srednjih preduzeća i dr.
Predstavnici Evropske komisije su ohrabrili Ministarstvo finansija da nastavi sa daljim konsolidovanjem budžeta, kao i sa sprovođenjem odgovorne održive fiskalne politike, u cilju ostajanja na nivou mastrihtskih kriterijuma i smanjenja tekuće potrošnje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?