Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje sa sastanak održanog u Bijelom Polju sa predstavnicima NVO-a iz sjevernog dijela Crne Gore o saradnji Vlade Crne Gore i NVO

Objavljeno: 22.11.2009. 20:58 Autor: Naslovna strana
U Bijelom Polju je subotu 21. novembra 2009. godine, u organizaciji Kancelarije za saradnju sa nevladinim organizacijama i Delegacije Evropske Komisije u Crnoj Gori, održan sastanak sa predstavnicima NVO-a iz sjevernog dijela Crne Gore, na temu Saradnja Vlade Crne Gore i NVO.

Skup je organizovan u okviru projekta Podrška razvoju civilnog sektora, a u njegovom radu učestvovali su šefica Kancelarije za saradnju sa NVO Danka Latković, konsultant angažovan od strane Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori za realizaciju tog projekta Mike Atkinson i predsjednik Upravnog odbora Koalicije NVO Saradnjom do cilja Goran Đurović.

I pored toga da je u Bijelom Polju, u subotu bio dan žalosti, zbog čega je sastanak počeo odavanjem pošte poginulima, odaziv predstavnika NVO-a je bio na zadovoljavajućem nivou. Bili su prisutni predstavnici NVO-a iz Bijelog Polja, Berana, Pljevalja, Plava i Mojkovca.

Nakon predstavljanja nadležnosti Kancelarije za saradnju sa nevladinim organizacijama i Strategije saradnje Vlade Crne Gore i nevladinih organizacija", te informacija o realizaciji jednog broja aktivnosti, predstvnici NVO-a su pokrenuli niz pitanja u vezi sa finansiranjem projekata NVO-a iz javnih fondova (sa državnog i lokalnog nivoa), kao i sa potrebom za dodatnom obukom za pisanje projekata radi apliciranja na konkurse fondova Evropske unije. Pord toga, na sastanku je bilo riječi i o izboru predstavnika NVO-a u raznim tijelima i grupama koje formiraju organi dražavne uprave, broju aktivnih nevladinih organizacija i dr.

Ocijenjeno je pozitivnim osnivanje Kancealrije i zaključeno da je neophodno poboljšati međusobnu saradnju, obezbijediti kontinuirano informisanje NVO-a i građana sjevernog dijela Crne Gore o pitanjima i aktivnostima bitnim za rad i razvoj NVO-a, te pronaći načine za obezbjeđenje sredstava za njihovu obuku, naročito za pisanje projekata po pravilima EU.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?