Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio NATO savjetnika za odbranu zaduženog za Crnu Goru Roka Kosirnika

Objavljeno: 29.02.2008. 00:59 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić prmio je NATO savjetnika za odbranu zaduženog za Crnu Goru Roka Kosirnika, koji boravi u Crnoj Gori u okviru priprema za predaju Prezentacionog dokumenta za Individualni partnerski akcioni plan, koja će biti održana 11. marta 2008. godine, na ministarskom nivou, u Breselu.
Tom prilikom, ministar Vučinić izrazio je zahvalnost direktoru Sektora za planiranje snaga u NATO Franku Bolandu i Kosirniku na podršci koju su pružili Ministarstvu odbrane u procesu implementacije aktivnosti u programu Partnerstva za mir, a posebno na njihovim korisnim savjetima. Ministar odbrane ocijenio je da će reformi sistema odbrane svakako biti od velike pomoći završena PARP Procjena i realno određeni Partnerski ciljevi, čijom će implementacijom biti napravljen značajan korak u dostizanju interoperabilnosti sa NATO. On je upoznao gosta sa odlučnošću Ministarstva odbrane da intenzivno radi na izradi Strategijskog pregleda odbrane, te da u toj aktivnosti očekuje najznačajniju podršku eksperata NATO. Takođe, upoznao je predstavnika NATO sa Prijedlogom Zakona o misijama i opredjeljenjem Crne Gore da aktivno učestvuje u aktivnostima NATO. Podsjetio je da se nakon usvajanja Zakona o tajnosti podataka, pristupilo osnivanju Direkcije za zaštitu tajnih podataka, što će omogućiti i ubrzati sertifikaciju Bezbjednosnog sporazuma sa NATO.
Predstavnik NATO gospodin Kosirnik izrazio je zadovoljstvo posvećenošću Crne Gore u ispunjavanju obaveza u Partnerstvu za mir. Konstatovao je da je gotovo završen rad na IPAP i PARP dokumentima i da očekuje njihovo usvajanje tokom narednog mjeseca. Takođe, iskazao je i zadovoljstvo stepenom reformskih koraka koji se preduzimaju na planu integracije Generalštaba Vojske Crne Gore u Ministarstvo odbrane u cilju stvaranja racionalne i efikasne organizacije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?