Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Završena konferencija NATO i evroatlantske integracije

Objavljeno: 07.03.2008. 00:08 Autor: Naslovna strana
Danas je u Podgorici završena dvodnevna konferencija NATO i evroatlantske integracije u organizaciji Evropskog centra za bezbjednosne studije Džordž Maršal.

Konferenciju su otvorili ambasador Sjedinjenih Američkih Država Roderik Mur, ambasador Savezne Republike Njemačke Tomas Šmit i ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić.

U uvodnom izlaganju, ambasador Mur je izrazio očekivanje da će crnogorski građani odlučiti da postanu dio evroatlantskog saveza koji je Evropi donio period mira bez presedana u istoriji ovog kontinenta. Ambasador Šmit je naglasio spremnost Njemačke da pomogne Crnoj Gori u procesu pristupanja.

Ministar Vučinić je istakao da su ulazak u NATO i EU strateška opredjeljenja Crne Gore, navodeći da ovi zahtjevni ciljevi podrazumijevaju angažovanje sve većeg broja mladih i obrazovanih ljudi, čijoj edukaciji ovakvi projekti daju značajan doprinos.

Moderatori plenarne konferencije su bili profesor Fric Rademaher i dr Dragan Lozančić sa Fakulteta za međunarodne i bezbjednosne studije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?