Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pržno: Zaključci sa drugog Regionalnog sastanka pomoćnika ministara za politiku

Objavljeno: 07.03.2008. 01:26 Autor: Naslovna strana
Na drugom sastanku pomoćnika ministara odbrane za politiku odbrane u Budvi 06.03. 2008. godine zaključeno je da regionalni projekti i aktivnosti predstavljaju novi kvalitet u izgrađivanju povjerenja i saradnje između zemalja jugoistočne Evrope, što je u skladu sa njihovim vitalnim interesima.

Usvojen je zajednički stav da regionalni projekat mora imati zajedničko upravljanje, finansiranje i učešće personala.

Svi nominovani projekti sa sastanku u Budvi kandidovani su za razmatranje na regionalnom nivou.

Naredne aktivnosti zemalja koje su učestvovale u radu Konferencije u Budvi date su u posebnom dokumentu koji je sastavni dio ovih zaključaka.

Dogovoreno je da se najkasnije do 1.06.2008. godine organizuje neformalni sastanak na nivou pomoćnika ministara gdje bi se konačno definisao status svih nominovanih projekata.

Prihvaćen je prijedlog da Makedonija bude domaćin sljedećeg sastanka pomoćnika ministara koji će biti održan u periodu septembar-oktobar 2008. godine.

Na narednim sastancima pomoćnika ministara, pored tematskih diskusija, u dnevni red obavezno biće uvrštena i razmatranja o dostignutom stepenu reformi sistema odbrane zemalja regionam, kao i aktuelni događaji u sistemu odbrane.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?